Φ.Ο.Β.
Π.Ε.Κ.Ε.Β
Κινηματογράφος
Θέατρο
Γκαλερί Ζωγραφικής
K.A.Π.Η.
Ποίηση
Άγιος Βασίλης
Up
Rocketwar in Chios
Click here to book your holiday in Chios

School.gr
Municipality of Homeroupolis
Chios Primary Education Office

Τα Αγιοβασιλιάτικα καραβάκια

Τα Αγιαβασιλιάτικα καραβάκια είναι μια από τις ομορφότερες παραδόσεις νησιού μας, πολύτιμη κληρονομιά από τους προγόνους μας, που έχουν τις ρίζες τους στην Ορθόδοξη Θρησκεία και τη σχέση της Χίου με τη θάλασσα.

Την παραμονή του νέου έτους ομάδες παιδιών συνοδεύουν ή κρατούν, εξαρτάται από το μέγεθος, μικρά πρότυπα των θωρηκτών, που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, συνοδευόμενα με τα κάλαντα και τα τοπικά έθιμα επισκέπτονται τους κατοίκους των σπιτιών.

Τα περισσότερα από τα πρότυπα σκαφών είναι ακριβή αντίγραφα των ελληνικών πολεμικών σκαφών, που γίνονται με μεγάλη προσοχή και πρόθυμο πνεύμα, το οποίο εμπλουτίζεται στην εμφάνιση και την καινοτομία από τη φαντασία των κατασκευαστών τους, επισκέπτονται στη συνέχεια όλες τις γειτονιές, με όλα τα φώτα επάνω, οι μηχανές που οδηγούν τους προωστήρες, οι καμινάδες  που καπνίζουν, η σφυρίχτρα που ηχεί χαρωπά, ενώ τα μικρά πυροβόλα πυροβολούν μόλις μπορέσουν να ξαναφορτωθούν.

Ιστορία Η Εκπαίδευση Γκαλερί Πολιτισμός Μαθήματα γλώσσας Περιεχόμενα Υποστηρίξτε μας

Hosted and Powered by:
WEBMANIA.GR


Advertise HERE
Διαφημιστείτε εδώ

 

Manganos Rooms - Apartments
Home Chios island Index Καλώς ήρθατε Welcome to Chios Bine ati venit in Chios Benvenuti a  Chios Tere tulemast Chiosele! Добро пожаловать! Bienvenue à Hios Willkommen in Chios Bienvenido a Chios Witam na Chios Velkommen til Chios Welkom in Chios Contact us


Hosted and powered by "WebMania" Counter Created by “Experimental” working teams 
* Copyright © 1996-2010 by:
"WebMania" All rights reserved.