Ιστορία
Η Εκπαίδευση
Γκαλερί
Πολιτισμός
Μαθήματα γλώσσας
Περιεχόμενα
Υποστηρίξτε μας
Up
Φ.Ο.Β.
Π.Ε.Κ.Ε.Β
Κινηματογράφος
Θέατρο
Γκαλερί Ζωγραφικής
K.A.Π.Η.
Ποίηση
Άγιος Βασίλης
Rocketwar in Chios
Click here to book your holiday in Chios

School.gr
Municipality of Homeroupolis
Chios Primary Education Office

Η Χίος, εξαιτίας της θέσης της, ανάμεσα από πολλούς μεγάλους και πλούσιους πολιτισμούς, έγινε δέχτηκε επιρροές απ' αυτούς με αποτέλεσμα να διαμορφώσει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από πολιτισμικά στοιχεία στην ιστορίας της. Εξάλλου, η τεράστια ναυτική της παράδοση και ακόμα η επαφή με πολλών ειδών και συχνά αντιφατικά πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά πρότυπα, οδήγησε σε μια ιδιαίτερη διαμόρφωση της νοοτροπίας των πολιτών της Χίου.

H Χίος είναι γνωστή από την αρχαιότητα  για την κατοχή υψηλής ποιότητας ζωής των κατοίκων της, από εκεί βγαίνει και το ρητό: " Χία ζωή, Χίος γέλως, Χία τράπεζα" από το οποίο καταλαβαίνουμε  ακριβώς ότι οι Χιώτες πάντα "καλοπερνούσαν".

Σήμερα, παρά την επιρροή της Χίου από τους σύγχρονους "μοντέρνους" πολιτισμούς,  διατηρεί ακόμη στοιχεία των ιδιαιτεροτήτων της και των πολιτισμικών εκείνων στοιχείων που την καθιστούν μοναδική στον Αιγιακό χώρο.
Σ' αυτό το τμήμα πρόκειται να επιχειρήσουμε μια σύντομη παρουσίαση μερικές απ' αυτές τις ιδιαιτερότητες του νησιού της μαστίχας και των αρωμάτων.

Ιστορία Η Εκπαίδευση Γκαλερί Πολιτισμός Μαθήματα γλώσσας Περιεχόμενα Υποστηρίξτε μας

Manganos Rooms - Apartments
Home Chios island Index Καλώς ήρθατε Welcome to Chios Bine ati venit in Chios Benvenuti a  Chios Tere tulemast Chiosele! Добро пожаловать! Bienvenue à Hios Willkommen in Chios Bienvenido a Chios Witam na Chios Velkommen til Chios Welkom in Chios Contact us


Hosted and powered by "WebMania" Counter Created by “Experimental” working teams 
* Copyright © 1996-2010 by:
"WebMania" All rights reserved.